Kulturrejse til Atlantic City

Atlantic City; en spøgelsesby

Atlantic City levede op til mine forventninger, 100 %.

Atlantic City

Dog med det men, at vi var der en meget kold vinterdag og derved ikke oplevede sommerens glæder og menneskemylderet.Det var til gengæld en meget smuk vinterdag – sol fra en skyfri himmel. Og på sådan en dag gør Atlantic City sig rigtig godt. Flot strand og rigtig flot udsigt fra promenaden. Stranden minder faktisk rigtig meget om vores brede strande ved vesterhavet.Kulturrejse til Atlantic CityJeg forventede mig, som bekendt, pastelfarver alle vegne, ældre mennesker i matchende tracksuits og kiksede kasinoer. Og den var hjemme. Bygningerne langs the boardwalk holdt sig i pastellerne og det virkede meget gennemført – næsten som en filmkulisse. Det skal dog understreges, at der ikke er så mange mennesker at observere i november måned. Jeg må hellere komme tilbage en sommerdag for at undersøge om indtrykket stadig er det sammen.

Mennesketomt i Atlantic CityVi fik med det samme en følelse af at gå rundt i en spøgelsesby. Byen var stortset mennesketom. Det var meget specielt, især fordi det er sådan et tilflugtsted om sommeren. Men det gjorde selvfølgelig, at vi havde plads (og tålmodighed) til at gå rundt og observere kulturen på den noget så omtalte Atlantic City Boardwalk.

Byen bærer naturligvis meget præg af, at det er en by, der lever af turismen om sommeren; amerikanere, der skal shoppe, gamble og købe en masse (ubrugelige) souvenirs af gadesælgerne. Jeg vil da heller ikke afvise, at jeg selv blev nødt til at købe en pakke salt water taffy – det skulle ligesom prøves. Det er dog bare helt almindeligt (halv-dårligt) slik… Udover strandpromenaden ligner Atlantic City mange andre amerikanske byer. Der er de obligatoriske shopping områder med med masse butikker og ikke mindst Nike outlets og en håndfuld af de traditionelle kæderestauranter.

Ikke desto mindre må konklusionen af denne dagtur blive, at det var en oplevelse, der levede 100 % op til mine forventninger. Hvor tit er det egenligt lige, at det sker? Og jeg vil faktisk gerne tilbage på en sommerdag, så jeg lige kan få den oplevelse med. Hvis det er helt frygteligt, kan jeg jo altid købe et overpriced badehåndklæde med teksten Atlantic City, en lyserød kasket og en sarong af en slags – så skal jeg nok blend in

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *