Solnedgang

Same, same – but different

For et år siden var min veninde Ane og jeg på en to ugers kulturrejse i Thailand. Og sikke en fantastisk ferie. Jeg havde aldrig været i Thailand før, faktisk aldrig været i Asien, så jeg var meget spændt på at opleve en lille brøkdel af denne verdensdel.

Jeg er jo som bekendt ikke glad for at skille mig ud som turist og gå med næsen i guidebøgerne, men jeg må nok krybe til korset og indrømme, at det kunne jeg ikke undgå i Thailand. For det første skiller jeg mig naturligt ud i og med jeg har et klassisk skandinavisk udseende og ikke taler Thai – derfor kan jeg ikke løbe fra min turiststatus. Derudover var Thailand helt nyt for os begge, så derfor var turistattraktionerne næsten selvskrevet.

Der var ikke mange unikke kulturoplevelser på denne kulturrejse, men derimod rigtig mange klassiske turistfælder – det gjorde dog ikke vores ferie mindre fantastisk. Det gør sikkert bare, at vi næste gang har plads i programmet til nogle lidt anderledes oplevelser.

Kulturrejse til Thailand, Bangkok

Vi havde mange af de obligatoriske oplevelser i Bangkok; buckets på Khao San Road, alt for hurtige ture i tæt trafik i Tuk Tuks, shopping, smog, høj luftfugtighed og ikke mindst Buddha’er i hobetal. Der er ingen tvivl om, at en tur i et tempel for at se en Buddha hører sig til, men når man har set én, har man altså set de fleste. Hvertfald efter min mening…

Bangkok var alletiders og en storby med stort S – dertil hører sig også de obligatoriske – og flotte – storby-billeder.

Kulturrejse til Thailand, elefanterEn fantastisk oplevelse var en ridetur på elefanter. Fantastiske dyr og en stor oplevelse. Vi blev naturligvis gennet rundt i en klassisk turist-flok, men ikke desto mindre var oplevelsen stadig god.

Næste gang kunne jeg godt tænke mig at komme til at bade elefanterne, det skulle være ret fedt. Derudover har jeg også fået anbefalet at tage nogle overnatninger i en nationalpark, en jungle, et par timer nord for Phuket. Her får man virkelig dyrelivet tæt på.

 

Kulturrejse til Thailand, Phi Phi

Vi tilbragte en god uge i strandparadiset på Phi Phi øerne. Absolut også et turist-mekka, men det var også et dejligt sted. Masser af strand, pool og god mad. Vi tilbragte den første nat i en bungalow, som mødte alle forventningerne til primitiv overnatning et stenkast fra stranden.

 

Billede fra Slinky

 

Det var dog også party central og på vores første overnatning, som ellers virkede ret så virkelig idyllisk, kunne vi ligeså godt have lagt os til at sove op og ned af højtalerne på diskotekerne. Musikken fra festen på stranden var ualmindelig høj. Vi flyttede dagen efter til et lidt mere afsides hotel og det var alletiders.

 

Vi havde selvfølgelig også den obligatoriske beach party med masser af dans, høj musik, billige øl, drinks og buckets. Det hører sig absolut til!

Solnedgang

En dag på vandet med en masse andre turister og snorkling for at se på farverige fisk hører sig også til. Og det var alletiders! Det ville jeg til hver en tid gøre igen. Vi så en masse flotte strande, øer og ikke mindst en masse fisk. Derudover sluttede dagen af med en fantastisk solnedgang. Den er svær at overgå!

På trods af min åbenlyse turist status og de obligatoriske turistoplevelser var det en alletiders kulturrejse, og ikke mindst virkelig billig. God mad, søde mennesker, fantastisk landskab og lækkert vejr.

What’s not to like? I’ll be back!

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *